top of page
Search
  • Luova Teknovisio

10. Reaaliaikainen suoratoisto (engl. livestreaming)

Updated: Dec 28, 2021

Striimausteknologiat, videoiden jakelu ja interaktiivinen tarinankerronta. Luovien teosten esittely. Esim. YouTube, Vimeo ja alustariippumaton jakelu. Konserttipalvelujen portaali jossa voidaan katsoa Netfilxin kaltaisesti striimattuja musiikkiesityksiä. Myös pelien striimaus on yleistynyt hurjasti ja verrattavissa jo perinteisen urheilun seuraamiseen mediasta.


Striimauslaitteet voivat yksinkertaisimmillaan olla oma älypuhelin, jossa on tarvittava sovellus, riittävän hyvä kamera ja äänenlaadun takaamiseksi hyvä äänilaitteisto, kuten mikrofoni. Myös monikameratekniikka on tullut saavutettavaksi niin, että samassa verkossa olevat älylaitteet voidaan liittää osaksi samaa lähetystä ja valita ohjaajan näkymästä, kenen laitteen ääntä tai kuvaa lähetetään suoratoistokanavaan. Tästä esimerkkinä Telestream yrityksen Wirecast ohjelmisto.


Pelien striimaajien suosiossa on OBS (Open Broadcaster Software), joka on avoimen lähdekoodin ohjelmisto monipuoliseen striimaamiseen. Kuva- ja äänilähteiksi voi valita kaikki ne laitteet, jotka tietokone tunnistaa liitetyksi laitteeseen, mutta myös ohjelmistolähteet, kuten pelit, MS Teams ja muut työpöytä sovellukset.


Lisätietoja


https://www.twitch.tv/directory/game/Music

https://Youtube.com

https://fi.wikiqube.net/wiki/Online_video_platform

https://fi.wikiqube.net/wiki/internet_video

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suoratoisto

https://en.wikipedia.org/wiki/Wirecast

Screenshot from https://www.gigantti.fi/cms/striimaus-tallennus/tallenna-ja-suoratoista-omia-pelivideoitasi/Jätä kommenttisi alle

Kirjoita alle ideasi kyseisen teknologian hyödyntämisestä/soveltamisesta seuraavan kahden vuoden aikana

19 views
bottom of page